Limba română
irinavic89
2024-03-27 22:03:30
Alcatuiește un text de 8 -10 rânduri în care să folosești substantivele comune : mare, vapor, pescăruși , valuri, strălucire, alge, pești, năvod. Este urgent!
Răspunsuri la întrebare
mariaerecse
2024-03-27 23:04:49

O stralucire uriasa invadeaza marea.Un vapor se odihnea linistit in larg ,leganat de valuri mici si calme.M-am asezat pe stafilopozi sa pot vedea mai bine pescarii.Scot un navod aruncat de aseara.Este plin cu alge si pesti.Pescarusii tipa si dau roata prazii poate vor manca ceva.Pescarii sunt foarte bucurosi de captura facuta.In mare sunt si scoici ,pe care le cauta un scafandru.Marea imi da o stare de liniste .imi place sa privesc valurile,vapoarele si pescarusii.

lilianagabrielalungu
2024-03-27 23:06:04

Locuiesc in cel mai mare oras romanesc asezat pe malul Marii Negre , Constanta . Este o zi linistita si insorita de toamna . Plec sa ma plimb pe malul marii . Marea este linistita , fara valuri si plaja este pustie .S-au dus demult acele zile cand plaja era plina de turisti .Ce frumos este vara la MARE ! Un VAPOR  sta ancorat in departare , abia se zareste ! Zeci de PESCARUSI  zboara dezordonat deasupra apei , vanand pesti si scotand sunete ascutite .VALURI inspumate  se intand peste nisipul umed , dupa care se retrag spre apa nesfarsita . Pe timpul verii apa era plina de ALGE .Pe timpul toamnai insa , curentii imping algele in larg si suprafata apei este plina de STRALUCIRE , sub mangaierea delicata a razelor de soare .Cand eram mai mic ma intrebam daca in Marea Neagra traiesc pesti .Am gasit mai tarziu un Atlas cu animale , si m-am minunat de diversitatea pestilor care traiesc in mare .Gandurile mele au fost intrerupte de o barca in care un pescar tragea un navod in care nu a prins niciun peste . M-am plimbat cateva ore pe malul marii , admirand peisajul superb .Dupa aceea -am intors acasa .

Adăugați un răspuns