Studii sociale
Cont şters
2024-02-23 00:34:00
Bună !! Vreau şi eu,o reţetă,sau mai mult,pentru luat pentru sărăţele. Cine îmi va da,îi voi da coroniţă !! Vreau şi eu păreri,REPEDEEE,VĂ ROOOG !!!!
Răspunsuri la întrebare
alexandrumga
2024-02-23 00:48:54

Ingrediente - SaratelePentru aluat avem nevoie de cantitati egale de branza de vaca proaspata, unt sau margarina si faina. Toate aceste ingrediente se framanta cu mana sau cu robotul, se adauga o lingurita de sare, se omogenizeaza bine aluatul si se pune la rece pentru minim 1 ora. Mod de preparare - SarateleSe ia aluatul de la frigider, se intinde din el o foaie dreptunghiulara pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu diferite forme sau se taie cu ruleta de aluat fasii care se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc iute pana se rumenesc. Eu am facut din acest aluat si pateuri cu branza si pot sa spun ca sunt foarte multumita de acest tip de aluat. Bineinteles cand nu dispuneti de timp, cumparati aluat din comert, 

n3bunatiku86
2024-02-23 00:50:09

Incalzeste o parte din lapte si indulceste-l cu zahar. Pune drojdia in el si las-o sa creasca la caldura 5-10 minute. Depinde cat este nevoie. Cerne faina, pune-o intr-un castron voluminos pentru a putea lucra in el. Fa o gaura la mijloc si adauga cascavalul, restul de lapte, untura, smantana si galbenusurile de ou dar fara a le amesteca.  Cand drojdia este gata, pune-o in cuibul pe care l-ai facut in centrul fainii. Framanta aluatul foarte bine pana cand toate ingredientele se vor omogeniza. Apa o folosesti  daca aluatul nu se prinde. In aceasta situatie, torni putina apa la temperatura camerei iar aluatul tau se va omogeniza. Iti vei da seama ca aluatul este gata atunci cand nu se va mai lipi nici de mana, nici de castronul in care framanti. Aluatul se taie apoi in mai multe bucati. Din acestea se intend foi de 3-4 mm grosime, dupa care se taie in functie de forma pe care doresti sa o aiba saratelele tale. Intr-un castronel mai mic bate un ou pentru a unge saratele pe o parte si baga-le la cuptor. Cand vor prinde o culoare aramie, ele vor fi gata.

Adăugați un răspuns