Religie
mariacasianna
2016-04-13 09:55:15
un scurt text 8 - 10 randuri care sa regasesti 3 traditii de pasti cu unrmatoarele cuvinte :cruce, sarbatoare, invierea domnului , bucurie sfanta liturghie si smerenie
Răspunsuri la întrebare
mostovei
2016-04-13 13:30:09

Pastele este printre cele mai importante sarbatori din religia crestina . In cadrul acestei sarbatori se includ multe traditii cum ar fi : in vinerea mare se trece pe sub cruce si se canta prohodul iar in noaptea de inviere se merge la biserica oentru a se lua lumina . Cei ce asista la sfanta liturghie si sunt smeriti primesc harul Duhului Sfant care le lumineaza sufletele . La biserica , in timpul slujbei preinchipuim invierea Domnului nostru Iisus Hristos .

ellena10
2016-04-13 13:31:24

Sărbătoarea Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos este pentru creștinii ortodoxi cea mai mare sărbătoare.Ca tradiții în joia Mare se scoate Sfânta Cruce,iar toți creștinii se închină (fac metanii) si săruta Sfânta cruce.In vinerea Mare dimineața se face Sfântul maslu la care participă un număr mare de credincioși,iar seara se cântă prohodul.Toata săptămână mare,saptamana patimilor ne umple de bucurie sfântă prin slujbele frumoase si rugăciunile înălțătoare.Iar în noaptea de înviere stăm fiecare în coltisorul nostru și ascultăm cu smerenie Sfânta liturghie.Este cea mai însemnată sărbătoare pentru noi creștinii ortodoxi,cea mai înălțătoare zi când cu mic cu mare ne rugăm si ascultăm cu evlavie ,rugăciunile si cântările deosebite.

Adăugați un răspuns